У Народној библиотеци „Јован Поповић“ уприличена је свечана додела награда за најбољи трејлер за књигу. У програму су учествовали наши познати писци Бранко Стевановић, Урош Петровић, Горан Новаков, Зорица Деспотов, Десанка Ристић и Тоде Николетић. Својом музиком програм су оплеменили чланови бенда „Рој“. Пројекат „Најбољи трејлер за књигу“ је јединствен у региону и ове године га је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије“. Награде је уручила Вакентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.  

У категорији млађих основаца, прва награда припала је Марији и Ксенији Дивљаков из рускоселске Основне школе ’’Глигорије Попов’’ за трејлер ’’Мој дека је био трешња“. У категорији старијих основаца, прво место освојили су Јована Глиџић, ученица шестог разреда Основне школе ’’Стефан Немања“ из Ниша, за трејлер ’’Загрли месец’’ и Теодор Балаж, ученик шестог разреда Основне школе ’’Тврђава“ у Петроварадину, за трејлер ’’Боквица“. У конкуренцији средњошколаца, првим местом награђен је Никола Дорословачки, ученик четвртог разреда Економско-трговинске школе ’’Бечеј’’, за трејлер ’’Зов Ктулуа“. На основу броја гласова посетилаца Фејсбук странице Народне библиотеке ’’Јован Поповић“, награду публике добили су Алекса Здравковић, Наталија Крстић, Теодора Мицић и Доротеа Мицић, ученици седмог разреда Основне школе ’’Станимир Вељковић Зеле“ из Бојника, за трејлер ’’Библија за децу“.  Жири су чинили Мирјана Нешић, предсеница, Ненад Миладински, члан и Бранко Стевановић, члан.

Захваљујући награђеним ауторима (из Кикинде, Новог Сада, Бојника, Ниша, Ужица, Руског Села, Београда и Мокрина) и писцима ову септембарску среду обојили смо у књижевност.