Жири у саставу Огњенка  Лакићевић, Угљеша Шајтинац и Младен Весковић донео је одлуку да књижевну награду „Ђура Ђуканов“, коју додељује Народна библиотека „Јован Поповић“ из Кикинде, добије Ана Милош (1992) из Београда за збирку прича „Крај распуста“. Награда се додељује за рукопис необјављене књиге прича, аутора млађег од тридесет  пет  година. 
Збирка „Крај распуста“ је рукопис који се квалитетом појединачних прича и композицијом целине издвојио у односу на остале рукописе пристигле на овогодишњи конкурс. Ауторка је створила аутентичан приповедни свет у којем налазимо низ успешних ликова, поготово

женских, који тематизују време у којем живимо и са чијим се  индиректним последицама они суочавају. Самоћа, покидане емотивне везе, социјална тензија, међусобно неразумевање, битне су карактеристике ликова у овој збирци. Они су тематски ситуирани у неореалистичке приче које се крећу у луку од породичних односа, преко књижевности и криминалистичког сижеа, до фантазмагоричне гротеске. Осећај за важност детаља, динамику нарације и језичку економију одликују приче Ане Милош, које доба о којем говоре приказују као клатно између трагедије и гротеске. Због свега тога  комисија је одлучила да овогодишњу награду „Ђура Ђуканов“ добије управо збирка „Крај распуста“.