J. R. R. Tolkien – A Babó
Kicsiny összkomfortos odujában lakik Mr. Baggins, a babók népének tiszteletreméltó tagja. Különös népek a babók: apró teremtmények, nem törpék, de nem is egészen emberek. Rikító öltözetben járnak, viszont nem hordanak cipőt; hízásra hajlamosak, ami nem csoda, mert szeretik a békés eseménytelen hétköznapokat, és mindennél jobban megvetik a kalandot. Mr. Bagginsot mégis utoléri a nagy kaland. Egy napon törpék csapata szállja meg a házát, hogy magukkal vigyék egy kalandos, nagy hadjáratra a sárkány ellen, aki emberemlékezet óta őrzi a törpék kincsét. Hogy a botcsinálta vezér miként viszi diadalra ügyüket – nem is annyira bátorságával, mint furfangos eszével -, megtudhatja, aki ezt a mulatságos és egyben nagyon izgalmas regényt elolvassa. Felejthetetlen szép tálykon barangolhat, végigélheti hőseinkkel a vad csatákat, és jókat nevethet egy valószínűtlen világ fonák helyzetein. Szobotka Tibor kitűnő fordításában, Tótfalusi István szellemes versbetéteivel, Tolkien művészi illusztrációival jelenik meg a világhírű meseregény, amelynek különlegessége sok egyéb mellett abban rejlik, hogy minden korosztályhoz szól: gyerekhez, ifjúhoz, de a fiatal lelkű felnőttekhez is.

 

Jules Verne – Nemo kapitány
Titokzatos tengeri szörny jelenik meg az óceánban, egy azonosíthatatlan állat, mely rettegésben tartja az embereket egész New Yorkban. Nem volt olyan ember, akit ne foglalkoztatott volna: miféle szörny lehet az?
Expedíciót indítottak a Lincoln Ábrahám gőzfregatt vezetésével, fedélzetén Aronnax Péterrel, a tengerfenék tekintélyes ismerőjével, hú társával, Monsieur Conseillel, és a leghíresebb cetvadásszal, Land Neddel, aki cetet nem hagyott még élve. A nagy hajót néhány kisebb gőzös és naszád kísérte.

Tetszik ez? részvény!

Az óriás szörnyet – amit narválnak gondoltak – csak hónapokkal később pillantják meg. Üldözik, majd mikor elég közel kerülnek hozzá, az iszonyatos erővel lövell vizet a hajóra, megbénítva azt.
Ned, Aronnax mester és Conseil a tengerbe zuhan. Kilátástalan helyzetükben egy sötét szörny siet segítségükre – az üldözött állat. Bizony nem állat az, hanem egy tengeralattjáró.
A három bátor ember – fogságukban – megismerkedik a különös tenger alatt járó hajóval,…

Walt Disney – Macskarisztokraták
Duchess és három kiscicája gondtalanul él Párizs szívében, igazi macsakarisztokratákhoz illően. Ám az ő biztonságukat is veszély fenyegeti, hisz ott van a közelükben a kapzsi Edgar, aki elhatározza, hogy örökre megszabadul tőlük…

Walt Disney – Arielle, a kis hableány
A ragyogóan kék óceán hullámai alatt él a sellők titokzatos népe. A legszebb hangú sellőlány Arielle hercegnő, a kis hableány. Ott van neki a tenger birodalma, ám az ő szíve az emberek világa iránt sóvárog. Kint, a szárazfödön szeretné megtalálni a boldogságot, az igazi szerelmet. Segítségére vannak jókedvű barátai, Sebastian, a rák, Ficánka, a kishal és Hablaty, a kelekótya sirály.