У Народној библиотеци „Јован Поповић“ представљен је награђени роман Милоша Латиновића „Четири лудила“.  Главни јунак ове књиге је Јоца Савић, најзначајнији шекспиролог који је деловао у Европи у другој половини деветнаестог и на почетку двадесетог века. Био је у сталном контакту са српским уметницима, посебно са глимцима, од којих је неколико школовао, а дописивао се и са Лазом Костићем. Српска влада му се одужила Орденом Светог Саве трећег реда који му је доделила 1903. године.

„Четири лудила“ је  прича о уметничким озарењима, али и животним усудима. Уметност је велика позорница на којој се крећу јунаци који улоге не бирају, него их добијају. Изгубљени у сопственим постојањима, они допуштају сновима да их воде верујући да једино тако могу открити сопствени идентитет.

МИЛОШ ЛАТИНОВИЋ  је аутор  шест збирки прича, пет романа, две књиге есеја, две монографије и више драмских текстова од којих су неки доживели позоришну адаптацију.  Добитник је бројних награда, од којих су најзначајније Стеван Пешић за роман „Џелат у рају“,  Златни сунцокрет за роман „Сто дана кише“ и  новоустановљено признање Новосадског сајма, које се додељује за најбоље прозно остварење које спаја традицију и модерност, добио је за књигу „Четири лудила“.