У петак у Народној библиотеци „Јован Поповић“ уприличена је свечана додела награде „Ђура Ђуканов“ Ивани Миљак Каранфилов. Награду је уручио Младен Богдан, председник Скупштине града. Награда, која је установљена у част значајног банатског писца у циљу афирмације кратке приче као жанра и стваралаштва младих, додељена је седамнаести пут.

Збирка „Данас када сам дошла кућa“ представља дело које карактерише снажна интроспекција и добри језички обрти. Иако тематски различите, све приче имају језичку раздраганост и виспреност која приповедачки глас чини препознатљивим и показује несумњив приповедачки таленат.

Збирка најбоље спаја врсту књижевног талента своје ауторке, композицију појединачних прича и збирке у целини и литерарну реализацију мота под којим збирка настаје: „хоћу да будем истинита“. Свиме овиме рукопис збирке „Данас када сам дошла кући“ Иване Миљак Каранфилов издвојио се у односу на остале које су пристигле на овогодишњи конкурс. (из саопштења жирија)

Ивана Миљак Каранфилов рођена је новембра 1986. године у Новом Саду, где је докторирала на катедри за књижевност Филозофског факултета, и завршила мастер студије драматургије на Академији уметности. На катедрама, као и на пројектима бавила се кинематографским елементима у књижевним делима авангардиста.
Приредила је и објавила збирку филмске прозе Бошка Токина „Велики планови“.
Радила је као професорка у Карловачкој гимназији, на предметима Књижевност, Реторика и беседништво, а потом на катедри за словенску филологију универзитета „Етвеш Лоранд“ у Будимпешти.
Пише и живи у Београду.