У Народној библиотеци "Јован Поповић" представљена је збирка поезије "Дневна доза мушкарца" Живке Торбице. О књизи је поред ауторке, говорио и Радован Влаховић, издавач и књижевник. Стихове је говорила Маја Белош уз музичку пратњу Зорана Тенкеша. Модератор вечери је била Милана Бајкин, библиотекарка Завичајног одељења.

"У стањима смирене душе, када се живи по законима инерције или морања, човек често није ни свестан те силине енергије коју има у себи и која му омогућава снажну експресију, док се то са сличном енергијом оличеном у вољеној особи не укрсти,

и не почне да варничи, да усковитлава биће које при том проврви од емоција преточених у речи које их означавају и исказују. У том смислу и спољашње почиње да поприма друге обрисе, друге боје и да се саображава са унутрашњим, па се живот види на неочекивано нов начин.

Потврду за то налазимо и у њеној врло експресивној, и по емоцијама врло богатој поезији. Видимо да читава природа почиње да дише у ритму љубави и страсти, све се преноси на биље, дрвеће, небо и све узвраћа кликтајем радости, због цветања које се дешава у бићу онога у коме је љубав никла и разбокорила се, као у лирском субјекту ове поезије.За разлику од песникиња трећег миленија, које своје јунакиње супротстављају мушкарцу и просто одмеравају снагу са њим, како духовну тако и еротску, за разлику од оних који однос мушкарца и жене виде као борбу полова и супротности, јунакиња Живке Торбице сва је саткана од ватре и од жеље за несебичним давањем у правој и искреној чулној љубави између мушкарца и жене."

Мр Милица Јефтимијевић Лилић