Народна библиотека „Јован Поповић“ је књижевни програм у 2019. години завршила са представљањем  кратких прича наше суграђанке Милене Живков. Збирка кратких прича „Мехур од сапунице“  награђена је на конкурсу „Прва књига Банатског културног центра и града Кикинде”. Конкурс је покренут са циљем да потстиче и афирмише стваралаштво младих аутора до 35 година.

О књизи су говорили ауторка Милена Живков, рецензент књиге Младен Ђуричић и уредник „БКЦ-а“ Радован Влаховић. Модератор програма била је Милана Бајкин.

Из рецензије Младена Ђуричића – „Почевши од сликовитих фрагмената исписаних у форми медитативне прозе, преко упечатљивих дескрипција и „репортажних прича“, све до последњег текста у којем се ауторка по први пут опробава у тзв. „експерименталној прози“, у књизи се ређају добро уобличени кратки прозни текстови, вешто уоквирени различитим приповедачким поступцима. Милена Живков виспрено гради приче, користећи се сталном променом позиције приповедача, и на тај начин чини приче узбудљивим и лишава их сувишне патетике којој су склони писци млађе генерације. Јунаци њених прича воде тешке интимне борбе, суочавајући се са многим питањима која муче савременог човека: усамљеност јединке, положај уметника у свету, промашеност живота, изгубљена младост, лажна пријатељства и судбина породице као основне ћелије друштва“. Ауторка је похађала курс креативног писања током студија па је био логичан след да се определи за писање кратких прича. Милена је своју књигу већ представила на „Сајму књига“ у Београду. Поред форме и композиције ауторка је посебну пажњу посветила и дизајну корица. Милена је професор српског језика и књижевности у ОШ „Васа Стајић“ у Мокрину па се нада да ће и догађаји из школе наћи своје место у некој наредној књизи.