У петак, 27. септембра 2019. године, у кикиндској библиотеци представљена је књига Милоша Латиновића „Етапе ноћи“. Поред самог аутора, о књизи су говорили Марија Радић, уредница Вулкан издаваштва и Милана Бајкин, библиотекарка Завичајног одељења. „Етапе ноћи“ су симболичка слика једног простора, људи и њихових односа. Наслов нас асоцира на ноћи у Панонији које су мрачне и тихе, понекад бескрајно дуге, па је логично да буду испуњене блискошћу усамљених људи. Кроз седам етапа ноћи јунаци се сусрећу са својим најскривенијим и најдубљим страстима, откривајући неостварене љубави уз преплитање јаве и сна.

Писац барокним језиком осликава банатску равницу, историју једног времена и значајне људе који су живели на овим просторима.

МИЛОШ ЛАТИНОВИЋ (1963, Кикинда) аутор је шест збирки прича, пет романа, две књиге есеја, десетак драмских текстова, више од сто књижевних прилога. Књига Приче ветрова преведена је на румунски и немачки језик; бројни прозни текстови су му преведени на енглески, мађарски, словеначки, словачки и македонски. Жири Друштва књижевника Војводине прогласио је роман Џелат у рају за књигу 2008. године у Војводини. За поетско-прозну збирку Звезде и острва, Латиновић је добио награду „Стеван Пешић“ 2012. године.