У Бањи Врујци одржан јe годишњи семинар за библиотекаре на тему „Облици и методи дигиталних комуникација у раду са младим корисницима библиотечких услуга“. Семинар је отворио др Дејан Масликовић, помоћник министра за дигитализацију културног наслеђа и савременог стваралаштва. У раду су учествовали проф. др Жељко Вучковић, декан Педагошког факултета у Сомбору, Универзитета у Новом Саду; др Адам Софронијевић, заменик управника Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“; Мирко С. Марковић, самостални библиотекар саветник и аутор семинара; дипл. инж. Вукосав Средојевић, Ит стручњак; Ирена Палечек Радмановић, академски сликар и дизајнер и видео линком – Ива Пезер Грковић, ГК Винковци (Република  Хрватска).

 У оквиру сегмента дигитална пракса Народна библиотека „Јован Поповић“ је представила свој пројекат – трејлер за књигу. Семинару су присуствовали и активно учествовали библиотекари из Београда, Нове Пазове, Крушевца, Ваљева, Малог Црнића, Смедерева, Чајетине, Љига, Мионице, Осечине, Лазаревца, Кикинде  и др.

Циљ семинара је била демистификација и популарисање дигиталних метода и техника у комуникацији са корисницима за унапређење библиотечког пословања.