Књижевна награда „Душан Васиљев“ за 2019. годину додељена је Маши Сеничић за књигу поезије „Повремена попут викенд-насеља“, у издању Трећег трга. 
Жири је одлуку донео већином гласова. У конкуренцији се нашао 171 наслов, што је највећи број наслова у историји награде, а у најужем избору нашли су се и романи Марка Томаша „Немој ме будити“  и „Паучина“ Видосава Стевановића. У образложењу жирија у саставу Дуња Илић, Иван Радосављевић и Срђан Срдић, наглашава се да књига Маше Сеничић представља спој концептуалног размишљања, као и изразитог индивидуалног талента. У савременој српској поезији нема много примера песничких збирки које су реализоване с толико сигурности и свести о песничком поступку као таквом. 

Књижевну награду Душан Васиљев на годишњем нивоу додељује Град Кикинда у знак промоције савремене српске књижевности, као и симбол сећања на великог кикиндског и српског експресионистичког песника.

Маша Сеничић (1990) рођена је у Београду. Сценаристкиња је и песникиња. Дипломирала је драматургију на Факултету драмских уметности у Београду и под окриљем исте институције завршила Мастер студије Теорије драмских уметности и медија. Сарађивала је на различитим домаћим и међународним пројектима, пре свега на филму и у позоришту, као ауторка и сарадница. Ко-селекторка је програма Храбри Балкан у оквиру Фестивала ауторског филма, као и једна оснивача и координатор програма Филмкултуре, а као предавач радила је на различитим едукативним пројектима из области аудиовизуелне културе (Критични камп, Мали филм…). Пише прозу и поезију коју објављује у зборницима, антологијама и публицистици, а њена прва збирка песама под насловом «Океан» награђена је Младим Дисом за 2015. годину, док се друга, «Повремена попут викенд насеља» очекује током ове године (у издању Трећег Трга). Похађа Докторске научне студије Теорије драмских уметности, медија и културе, са фокусом на дигиталну хуманистику. Ради као уредница и новинарка, пре свега на онлајн порталима.