Добитник књижевне награде „Душан Васиљев“ , коју додељује Град Кикинда, за 2018. годину, је Мића Вујичић за роман „Унутрашњост“. Како је саопштио жири , који чине Иван Радосављевић, књижевни критичар и председник жирија , Дуња Илић, књижевни критичар и Срђан Срдић, књижевник , одлука је донета једногласно. У конкуренцији је било 116 наслова, од којих су у најужем избору били и роман „Кречење“ Жарка Радаковића („Чаробна књига“) и збирка есеја Владимира Копицла „Уметност и пропаст“( „Футура“).

Мића Вујичић је најмлађи добитник ове награде, која се састоји од повеље и новчаног износа, а додељује се за најбољу књигу написану на српском језику током године.

  

Роман Миће Вујичића налази се на трагу приповедачког света који је овај аутор изградио у претходним књигама прозе. Тај свет се константно налази на граници стварности и фикције и његови јунаци не престају да се питају о његовом смислу. Поред сећања и начина на који време пролази, као општепознатих и опсесивних Вујичићевих тема, роман тематизује историјски момент нестанка социјализма, као и последице овог тектонског дешавања које ће с географске мапе избрисати читаву једну земљу.

Мића Вујичић је новинар и писац. Рођен је 1979. године у Мокрину. Аутор је романа „Оштар старт“ и збирке прича „Роњење на дах“ . Добитник је стипендије из Фонда „Борислав Пекић“.