МЕСНА БИБЛИОТЕКА У БАНАТСКОЈ ТОПОЛИ

Вука Караџића 20

Банатска Топола 23315

e-пошта

Месна библиотека у Банатској Тополи се припојила Народној библиотеци „Јован Поповић“ 24. јануара 1960. године. Имала је 613 књига, од тога је 176 расходовано. Садашњи фонд износи 5287 књига, од тога 8886 на српском, а 1401 на мађарском језику. Има 1436 дечјих књига, од тога 1200 на српском, а 236 на мађарском језику.

Приступ фонду је слободан, распоред интерни.

Библиотекар Светлана Малбаша.

Радно време од 08,00-16,00

У сусрет Међународном дану жена

Огранак Народне библиотеке „Јован Поповић“ у Банатској Тополи и основна школа „Братство јединство“ имају интезивну сарадњу. Прилог таквој сарадњи је и радионица – предавање које је одржано у сусрет предстојећем празнику Међународном дану жена – 8. март. Ученици 5. разреда су погледали презентацију „Знамените жене српске историје, науке и уметности“ коју смо припремили за њих. Циљ предавања је да се деца подсете жена које су дале допринос нашој богатој историји као ратнице, научнице или као супруге наших владара:

Чучук Стане, Милунке Савић, Љубице Обреновић и многе друге храбре и пожртвоване жене које су живеле испред свог времена и дале пример својим делима за будућа времена.

Након презентације деци су понуђене књиге и биографије знаменитих жена, које су прилагођене за њихов узраст,а које су из фонда библиотеке.