МЕСНА БИБЛИОТЕКА У БАНАТСКОЈ ТОПОЛИ

Вука Караџића 20

Банатска Топола 23315

e-пошта

Месна библиотека у Банатској Тополи се припојила Народној библиотеци „Јован Поповић“ 24. јануара 1960. године. Имала је 613 књига, од тога је 176 расходовано. Садашњи фонд износи 5287 књига, од тога 8886 на српском, а 1401 на мађарском језику. Има 1436 дечјих књига, од тога 1200 на српском, а 236 на мађарском језику.

Приступ фонду је слободан, распоред интерни.

Библиотекар Светлана Малбаша.

Радно време од 08,00-16,00

У сусрет Међународном дану жена

Огранак Народне библиотеке „Јован Поповић“ у Банатској Тополи и основна школа „Братство јединство“ имају интезивну сарадњу. Прилог таквој сарадњи је и радионица – предавање које је одржано у сусрет предстојећем празнику Међународном дану жена – 8. март. Ученици 5. разреда су погледали презентацију „Знамените жене српске историје, науке и уметности“ коју смо припремили за њих. Циљ предавања је да се деца подсете жена које су дале допринос нашој богатој историји као ратнице, научнице или као супруге наших владара:

Опширније: У сусрет Међународном дану жена

Обележен Национални дан књиге

Огранак је 28. фебруара  обележио Национални дан књиге. Том приликом је организована радионица са члановима библиотеке од 8 до 10 година. Деца,ипак, највише воле игру и такмичење, па смо организовали Квиз знања „Колико познајеш српске писце за децу“. Питања су унапред припремљена о познатим делима дечије књижевности, ликовима и њиховим ауторима. Циљ радионице је био да се деца присете свoјих омиљених јунака и књига и да развијају такмичарски дух.

Опширније: Обележен Национални дан књиге

70 година "Јежеве кућице" обележено у Банатској Тополи

Вртић у Банатској Тополи носи назив као познато књижевно дело Бранка Ћопића – „Јежева кућица“. Данас смо заједно обележили 70 година од првог објављивања ове басне у стиху. Давне 1949. године настала је магија Јежурке Јежић и дружине која и данас траје. Ми смо читали, цртали и правили од сувог лишћа јежеву кућицу.

 

Опширније: 70 година "Јежеве кућице" обележено у Банатској Тополи

Међународни дан дечје књиге

Огранак је обележио Међународни дан дечије књижевности и књиге.

Радионица је обележена са најмлађим члановима библиотеке.

Деци су представљене књиге које су из фонда библиотеке,а које су за њихов узраст.

На крају радионице деца су одабрала за себе књигу.

Циљ радионице је приближити деци литературу за њихов узраст.

Поткатегорије