МЕСНА БИБЛИОТЕКА У БАНАТСКОМ В. СЕЛУ

Омладинска 2

Банатско В. Село 23312

e-пошта

Месна библиотека у Банатском Великом Селу је у саставу Народне библиотеке „Јован Поповић“ од 24. јануара 1960. године. Имала је 3.819. књига. Ова библиотека је имала нешто дужи прекид у раду. Поново је почела са радом 1988. године и од тада носи име „Бранко Ћопић“. Сада има фонд од 6318 књига на српском језику, од тога 3198 дечјих.

Приступ фонду је слободан, распоред по УДК.

Књижничар: Зорица Јовић.

Радно време: понедељак- петак 08,00-14,00 сати, прва радна субота од 08,00-13,00 сати.

ВЕСТИ

Радионица у библиотеци

Ове године се обележава 70 година од објављивања незаборавног дела Бранка Ћопића "Јежева кућица". У месној библиотеци "Бранко Ћопић" одржана је радионица интерактивног читања управо "Јежеве кућице". Учествовали су ученици четвртог разреда ОШ "Славко Родић" са учитељицом Вањом Мирчетом и школском библиотекарком Мирјаном Танацков. Модератор радионице је књижничарка Зорица Јовић.
Порука "Јежеве кућице", иако увек актуална, данас  постаје још актуалнија, а Јежурка Јежић нас подсећа на вредности које смо данас склони заборавити.

Опширније: Радионица у библиотеци

Књижевно вече

Промоција књиге „Банатско Велико Село – прича о селу и људима“ одржана је 14.05.2019. године у свечаној сали Месне заједнице у Банатском Велико Селу. Поред аутора, Бисерке Илијашев и Рајка Поповића, који су говорили о својој књизи књижевно вече је употпунио етномузиколог Милан Вашалић који је побрао громогласни аплауз изводећи изворне песме на диплама. Мештани села су препознали напор наших аутора да се објави ова монографија јер су сва места била попуњена.

Опширније: Књижевно вече

Поткатегорије