У дворишту Народне библиотеке „Јован Поповић“ данас, 22.септембра уприличена је додела награда ауторима најбољих трејлера за књигу. Илија Козомара и Томислав Цветковић освојили су прво место, а Инга Лаћарац друго. Аутори осталих трејлера који су се нашли у најужем избору и чији трејлери су и објављени су похваљени и награђени пригодним књигама. Ове године публика је изостала са доделе због епидемиолошке ситуације.
Илија Козомара, љубитељ историје,  је урадио трејлер за књигу Слободана Станишића „ Милош Обилић“. Томислав Цветковић је урадио трејлер за књигу „Јежева кућица“ Бранка Ћопића и одличном екранизацијом освојио највише пажње на друштвеним мрежама.

Инга Лаћарац је урадила трејлер за магичну и поучну књигу Милоша Петковића „Патуљци и виле- пролеће“. Трејлери су били веома запажени на друштвеним мрежама, освајали су лајкове, шерованја и низали прегледе.

Када смо започели овај пројекат желели смо да спојимо технологију и књиге, да подигнемо ниво разумевања прочитаног, да трејлери буду алтернатива лошем(често вулгарном) садржају на интернету односно друштвеним мрежама. Нисмо могли ни да претпоставимо да ће онлајн окружење постати наша свакодневница и потреба. Вандредно стање нам је показало колико је неопходно да библиотекари, као чувари знања, буду онлајн.