Народна библиотека „Јован Поповић“, најстарија установа културе у граду,  је обележила 174 године од оснивања. Писац за децу и одрасле Милош Петковић поделио је са ученицима ОШ“Свети Сава“ приче инспирисане словенском митологијом и открио интересантне детаље из своје нове књиге  „Детективи из Зоо врта“. Затим су уручене награде ауторима најбољих радова на литерарном и ликовном конкурсу.  Ликовни конкурс је био намењен најмлађима и ученицима Основне школе за васпитање и образовање ученика са сметњама у развоју „6. октобар“.

Тема ликовног конкурса је била „Моја омиљена бајка“ и додељено је осам равноправних награда. 
Литерарни конкурс је био намењен ученицима основних и средњих школа на српском и мађарском језику. Тема литерарног конкурса је, као и свих претходних година, била слободна.
У завршном делу програма  Кристина Ембер представила је специјалну ретроспективну библиографију „Штампарство и издаваштво у Кикинди : Календарио (1882. до 1944). О књизи, чији је издавач Народна библиотека „Јован Поповић“, поред  Кристине Ембер, говорила је и Борјанка Трајковић, рецензент књиге и Милана Бајкин.  Вече је употпунио својим наступом хор „Корнелије Станковић“ .